4-3-3

EL 4-3-3 ÉS UNA MANERA MOLT PARTICULAR D'ENTENDRE LA VIDA. UNA FILOSOFIA MILENÀRIA PRACTICADA PER FILÒSOFS D'AQUESTS I D'ALTRES TEMPS, UNA MANERA DIFERENT DE VEURE EL MÓN.
EL 4-3-3 ENS HA ENSENYAT QUE PER SOBRE DE L'INDIVIDUALISME HI HA L'EQUIP, EL GRUP, LA COL·LABORACIÓ, EL TREBALL PER ACONSEGUIR OBJECTIUS COMUNS, LA LLUITA PER CRÉIXER AMB L'ESFORÇ, I SOBRETOT, EL COMPROMÍS PER GAUDIR DE LA MÀGIA DE LA VIDA.
EL 4-3-3 NO DEIXA DE SER, TAMBÉ, UN SÍMIL FUTBOLÍSTIC.

dissabte, 25 de juny de 2011

'’NOMÉS UNA COSA MÉS...’’

Peter Falk, el Gran Tinent Colombo, quan s’acomiadava del culpable, respirava tranquil i mirava a la càmera amb la mirada d’aquell, que als 3 anys, li barataren un ull dels de tota la vida per un de vidre. Després, ens oferia la seva frase màgica: ''només una cosa més...’’. Així sabíem que l’episodi arribava al final i que s’havia enxampat al culpable. 
Peter Falk, ha mort als seus 83 anys a la seva casa de Berverly Hills. Dues nominacions als Oscars no varen ser mai tan famoses com la interpretació que va fer del tinent de policia de la brigida criminal de Los Ángeles. Va ser candidat a formar part del cos d‘espies de la CIA, però no el varen voler, per haver estat sindicalista durant l’època que va fer de cuiner a la marina mercant. Aquest fet passarà a la història de l’espionatge mundial, com un dels majors fracassos dels serveis d’intel·ligència nord-americans. Mira que no voler tenir a les teves ordres, el que anys més tard, arribaria a ser un dels policies més famosos de la història recent del nostre planeta!!!! Així van, que encara cerquen a aquell mulà cec que va escapar amb una mobilette per terres afganeses. 
Aquella gavardina (que per cert, era seva i no d'atrezzo) hagués marcat una època dins el món dels serveis secrets. Els únics que varen seguir dignament les seves passes (com bons francesos i amants de la moda que són) van ser els Inspecteurs Clouseau i Gadget
En Colombo ens va ensenyar que sempre tenia una cosa més a dir a tots els culpables de la seva sèrie de televisió. M’agradaria saber què diria Colombo a tots aquells estafadors, especuladors, mercaders de la democràcia, corruptes, lingüicides i d’altres espècies, que ens toquen les bosses cada dia. 
De la mateixa manera que mai vam conèixer a la muller del senyor Colombo (aquella que sempre era present però mai apareixia), mai arribarem a saber quines serien les seves paraules. El que està clar és que la darrera paraula sempre la tenim nosaltres. Només ens ho hem de creure.

3 comentaris:

  1. M'he demanat una camiseta amb el lema: yo ya no necesito Google mi mujer lo sabe todo"

    ResponElimina
  2. He topat amb el teu bloc buscant per "només una cosa més" en referència a la sèrie de televisió Colombo :) Aprofito per adjuntar l'enllaç a un post que he fet també sobre la sèrie http://albertnadal.cat/2011/09/24/disculpi-nomes-una-cosa-mes%e2%80%a6/ Salutacions!!!

    ResponElimina
  3. Benvingut coderboy. Salutacions!!!

    ResponElimina