4-3-3

EL 4-3-3 ÉS UNA MANERA MOLT PARTICULAR D'ENTENDRE LA VIDA. UNA FILOSOFIA MILENÀRIA PRACTICADA PER FILÒSOFS D'AQUESTS I D'ALTRES TEMPS, UNA MANERA DIFERENT DE VEURE EL MÓN.
EL 4-3-3 ENS HA ENSENYAT QUE PER SOBRE DE L'INDIVIDUALISME HI HA L'EQUIP, EL GRUP, LA COL·LABORACIÓ, EL TREBALL PER ACONSEGUIR OBJECTIUS COMUNS, LA LLUITA PER CRÉIXER AMB L'ESFORÇ, I SOBRETOT, EL COMPROMÍS PER GAUDIR DE LA MÀGIA DE LA VIDA.
EL 4-3-3 NO DEIXA DE SER, TAMBÉ, UN SÍMIL FUTBOLÍSTIC.

dijous, 15 de desembre del 2011

A MI M'AGRADA EL NADAL

Què hi farem, a mi m'agrada el Nadal. Tots tenim alguna discapacitat, algun cable que no acaba de connectar bé o alguna bombeta fosa. Sí, i la meva, que no l'única, és diu Nadal.
Ja sé que em direu que és una època hipòcrita, marcada per una irreal felicitat i per un consumisme ferotge. Ho sé, em declar pecador i purgaré la meva culpa al final del meus dies. Què hi farem.
M'agraden les llumetes de colors, l'ambient que es respira pels carrers (a Palma la contaminació existent encara permet respirar), els abundants menjars amb la família (també amb els que ja no hi són), les batalletes que es conten al voltant de la taula, i moltes "monyades" més que es fan durant aquests dies. 
Però el que més m'agrada és que l'infant que porto a dins meu (hòstia que cursi m'ha quedat això) s'ho passa d'allò més bé.
Quan un es va fent gran sol escoltar massa sovint allò de que el Nadal és una època per a infants. Pot ser sí, però un, és infant quan vol.
Tot i axí, no vos penseu que no em queden ganes de seguir l'exemple del senyor Jack Skellinton (protagonista de "Malson abans de Nadal" i produïda pel genial Tim Burton).
Com deia, a vegades, em mor de ganes de seguir les seves passes i segrestar al senyor de la Cocacola-Pare Noel. A ell i a tots els seus imitadors, sobretot els ninots que pengen de totes les balconades. Com també a tots els seus rens liderats per un paio curiós, un tal Rudolph. Aquell que té el nas vermell i dirigeix el trineu per camins alternatius per no trobar-se un control de la Guàrdia Civil. No cal dir que per raons nassals òbvies, el farien bufar.
Aquesta curiosa dèria no acaba aquí. També em passa amb l'exèrcit de gnomos que habiten a molts de jardins. Caram, quina puta mania té la gent d'imitar el que surt a les pel·lis de Hollywood!!
Bé, malgrat les manies que pugui tenir, sempre s'acaba imposant la meva discapacitat nadalenca i fa que gaudeixi d'uns dies des de la mirada d'infant. 
Per tant, desitjo, de tot cor, que passeu un Bon Nadal i deixeu sortir el vostre infant a jugar i a somriure una estona.
Ah, però si algú es vol apuntar a realitzar l'Operació Pare Noel, només ho ha de dir. 

Salut i Bones Festes!!!!


 


 

36 comentaris:

  1. Un +1 mestre. A mi també m'agrada el Nadal. Una abraçada!

    ResponElimina
  2. a mi no sé si m'agrada. Tinc records en nebulosa que em fan pensar en nadals impresionants a casa dels avis i amb tota la ritualització pessebrñistica. En termes generals el tema Nadal depen d'un mateix. Si estas en forma i de bon humor acabes proclament l'excel·lencia de la festa i et concetres en cada mossegada de pollastre i en cada glop de cava i flipes.
    Si estas de males pusses, la cosa deriva.
    Hi ha coses prescindibles, el Nadal és escrictament ineludible. Hi ha coses que no les puc agafar ni amb el millor humor del món, per exemple el carnaval.
    O sigui que, benvingut el Nadal si sempre tinc el raconet de la casa on punxo música i jugo amb els regalets de la concurrència.

    Els mallorquins teniu "caga tió"?
    Si és així esperem que li portin el carnet del Barça al Pedro i que tú, Xisco, puguis gaudir el millor possible malgrat la guillotina social que ens envolta. A mi potser em cau un amplificador Fender nou per enxufar la meva flamant Telecaster.

    ResponElimina
  3. Pedro: una aferrada ben gran amic!! A gaudir.

    ResponElimina
  4. Àngel: tens tota la raó, el tema del Nadal depèn d'un mateix. Depèn com un estigui va fent.
    Pel què fa al "caga tió" aquí no en tenim. Tenim moltes altres tradicions comunes perquè som germans de cultura, llengua, ànima i moltes coses més, però aquesta no la tenim comuna. Una llàstima.
    Caram, un ampli Fender per la Telecaster. Quina bona parella!!!
    Que et vagi tot molt bé amic Àngel.
    Salut i gaudeix de les festes com millor vulguis.

    ResponElimina
  5. M'encanta el Nadal!!!!. És encendre els llums de l'arbre o del carrer i tot canvia! fins i tot em torno bona nina i desitjo bones coses a tothom. Per tant que passeu unes bones festes.

    Ahh, ets monya per ser del barça no pq t'agradi el Nadal... Ui, encara soc dolenta... Umm no m'haurà arribat la bondat aquest any?. jajaja
    Bon Nadal

    ResponElimina
  6. Conxi: El Nadal no reblanirà el teu cor madridista, ja ho sé. Què hi farem. Ha,ha,ha.Això no canviarà. Ha,ha,ha.
    Que tenguis Molt Bones Festes.

    ResponElimina
  7. Conxi, hauries de visitar la penya bogarde i entendries el bogardisme. Dos amics com en Xisco i el Pedro Ramis, són bogardistes malgrat que un sigui del Madrid i l'altre sigui del Barça. És el blog de la pau i de la felicitart i estas convidada a visitar-lo i fer-lo més gran.

    ResponElimina
  8. Molt bé Xisco, vaig llegint-te a veure què hi vas posant...; de moment, te deix això, per si no ho coneixies:
    http://youtu.be/rsmdIPhAkaY.
    Per anar agafant idees i tal.
    Idò això...BONES FESTES!!!
    Caterina S.

    ResponElimina
  9. espero no ficar la pota però em sembla que tú ets el respresentant mñes conegut de la penyabogarde mallorquina, almenys això dedueixo de les visites que he fet a un dels blogs més populars de la costa catalana. Però el teu blog no es queda gens curt: M'agrada que utilitzis números, jo soc matemàtic i aspiro a portar la comptabilitats de la penya bogarde. una abraçada.

    ResponElimina
  10. Ei Caterina. Que bé tu per aquí. Ara he entrat al teu bloc. Ànims per seguir escrivint. Una aferrada ben gran.

    ResponElimina
  11. Benvingut company Conrad. Això de què som el mallorquí més famós de la Penya Bogarde s'agraeix, però crec que l'honor el té el meu amic Pedro Ramis.
    Encara que sigui del Madrid dóna molt de joc a la Penya.
    Matemàtic i cuiner senyor Conrad! Bona mescla. Ciència i Art en el mateix sac.
    Gràcies per la visita.
    Salut i fins aviat.

    ResponElimina
  12. Xisco, Conrad... jo sóc el discordant, la pedreta a la sabata, l'incordi de la Penya. No tinc cap mèrit.

    La fama merescuda és tota de'n Xisco, gran amic i bogardià per dret propi, no fotem ;-)

    ResponElimina
  13. Como na casa: Obrigado!!!!!!
    Bona Nadal. Que tu també tenguis unes BOnes Festes!!!!!

    ResponElimina
  14. Esperit d'Esnaola, faràs bé entrant a la família Bogardiana.
    Salut i gràcies per la visita.

    ResponElimina
  15. Buenooo.... he he he... A mi el Nadal ni fu ni fa... Però això no treu que et desitgi Bones Festes i bons àpats.

    Salut!

    ResponElimina
  16. Ei Ricard. Els àpats són del millor de les festes!!!
    Salut i molts d'anys a tu també.

    ResponElimina
  17. Això va per la Penyabogarde: Moltes gràcies per convidar-me a visita la penya.
    Esper que no demaneu referències a en Xisco per confirmar-me l'ingrés pq així segur que no dirà res bo de jo (i no ho entenc pq jo soc sinònim de pau i felicitat com la penya, sobretot quan guanya el Madrid,... Ai, que això en Xisco no ho ha pogut comprovar encara,... jajaja). Be, crec que m'hi apuntaré per fer companyia a l'altre madrilista. Pedrooooooooo!!!!.
    Una besada de Nadal.

    ResponElimina
  18. Ai Conxi. Veig que tens ganes de guerra. Visita el bloc de la Penya i allà en tendràs molta. Ha,ha,ha. T'ho passaràs bé. Mira en Pedro, ja no ho pot deixar.
    Bon Nadal.

    ResponElimina
  19. mira Xisco, justament ara acabo de fer un nou comentari als de la Bogarde i crec que ja m'han admès dins de la penya que tenen a Premià. No sé ben bé que pot passar però enganxa molt i crea "mono", t'ho creuras si et dic que he entrat unes 10 vegades en dos dies? Veig que sou mallorquins de soca-rel i bona pasta, gent de formatge, molí de vent, tramuntana, monestir de Lluch, obra cultura balear, balanguera, antonia font i gens pepera, m'esteu agradant per un tub, sou just el que necessitava, grumets!!!!!
    i en Ramis, carai el Ramis aquest!!!!

    petons i nadales!

    ResponElimina
  20. Visca mallorca lliure de tirans i ricatxons! Visca 4-3-3!

    ResponElimina
  21. Esperit d'Esnaola. Gràcies pel teus comentaris.
    T'entenc perfectament quan dius que la Penya Bogarde enganxa. La veritat és que són uns autèntics Cracks. Jo m'ho pas molt bé amb ells.
    El Pedro Ramis és molt bon paio. És amic meu, del Madrid, però amic.
    Li dóna un punt interessant i divertit a la Penya Bogarde.
    Bé, company, moltes gràcies per les teves visites.
    Salut, i visca!!!!

    ResponElimina
  22. ja que t'agrada el Nadal, veig que els meus amics de la penya Bogarde t'han fer reu mag. Enhorabona.

    ResponElimina
  23. rei mag, volia dir. t'han fet rei mag aauests al·lots!

    ResponElimina
  24. I veig que a tu t'han convertit en Sant Josep d'Esnaola. Ha,ha,ha. Són grans aquests de la Penya.
    Salut company.

    ResponElimina
  25. Molt bon Nadal a tu també, Xisco!! :D A mi no em fa vergonya reconèixer-ho, igual que tu, M'ENCANTA el Nadal!! jaja Que ens deixin ser feliços uns dies, tu... ;) Com que a casa no ve el pare Noel, i no li tinc una especial estima, si vols m'apunto a l'Operació... jaja

    Un petonet, i bon Nadal un altre cop! :D

    ResponElimina
  26. Bon Nadal Anna. Sempre benvinguda a aquestes terres.
    Ja t'avisaré quan comenci l'Operació.
    Una besada. Bones festes!!!!

    ResponElimina
  27. ONDIA Xiscu, quina entrada més encertada!. M'agrada tot el que dius, i estic amb tú, jo també em torno una mica nena, una mica infantil, i també m'agraden els llums,els reis "d'orient"...així que em sumo al club dels "frikis".Això sí, sense caure en ridícols (cantar "pero mira como beben los peces en el río", o gastar el que no tinc en regals...)BONES FESTES!

    ResponElimina
  28. Gràcies pel comentari Mercè. Benvinguda al club dels Nadalers.
    Una abraçada, Bon Nadal, Bones festes i bons àpats. A gaudir com els infants.
    Salut.

    ResponElimina
  29. Ja sabia jo que cualque defecte havies de tenir company, jejeje, però que sàpigues que jo t'estim igual, i també em poso molt monya en aquestes festes. Així que aniré amb un clàssic: Bon nadal i molts d'anys, que siguis molt feliç. Una aferrada ben forta.

    ResponElimina
  30. Bon dia Silvia. Bon Nadal. Que bé veure't per aqui. Una aferrada ben gran i ens trobam prest.
    Que tenguis bones festes. Alerta amb el menjar i el beure.
    Salut.

    ResponElimina
  31. Disfruta Xisco del Nadal que quan en Dídac dugui reproduïdes 1500 vegades el DVD de nadales odiras el Nadal, el corte ingles, paquirrin y la pantoja!
    Per cert molts d'anys a tots/es!

    ResponElimina
  32. Molts d'anys estimat amic Edu. El que passa és que el CD de nadales el pos jo 1500 vegades. Home, en Paquirrín i la Pantoja me la bufen bastant. Ha,ha,ha.
    Molts d'anys per a tots quatre.
    Salut.

    ResponElimina
  33. El Nadal és una època meravellosa plena de màgia i d'il·lusions, tant si tens xiquets a casa com si no, però si en tens, més encara. De vegades pense que si tot l'any fóra així, tots seríem més feliços, però aleshores també entraríem en una rutina i s'acabaria la màgia. Tot i que sembla una època molt consumista, m'encanta veure les tendes plenes de productes de tota mena, tant de menjar gurmet com de regals, roba, etc. Les llums de Nadal pels carrers, cases i tendes donen molta calidesa. Gaudim d'aquests dies tan bonics. Bones festes i feliç any nou! Gràcies pel teu comentari.Besets.

    ResponElimina
  34. Benvinguda Asela. Gràcies per la teva visita.
    Veig que no som l'únic a qui li agrada el Nadal.
    Salut i molts d'anys.

    ResponElimina