4-3-3

EL 4-3-3 ÉS UNA MANERA MOLT PARTICULAR D'ENTENDRE LA VIDA. UNA FILOSOFIA MILENÀRIA PRACTICADA PER FILÒSOFS D'AQUESTS I D'ALTRES TEMPS, UNA MANERA DIFERENT DE VEURE EL MÓN.
EL 4-3-3 ENS HA ENSENYAT QUE PER SOBRE DE L'INDIVIDUALISME HI HA L'EQUIP, EL GRUP, LA COL·LABORACIÓ, EL TREBALL PER ACONSEGUIR OBJECTIUS COMUNS, LA LLUITA PER CRÉIXER AMB L'ESFORÇ, I SOBRETOT, EL COMPROMÍS PER GAUDIR DE LA MÀGIA DE LA VIDA.
EL 4-3-3 NO DEIXA DE SER, TAMBÉ, UN SÍMIL FUTBOLÍSTIC.

dilluns, 30 de gener del 2012

DIA DE LA PAU: VOLUNTARIAT AMB LA BOTELLA

La Batlessa de Madrid, la senyora de Aznar, acaba de realitzar una proposta, que si no fos pel què oculta, podria arribar a ser, fins i tot, graciosa. 
La senyora Ana María Botella Serrano va proposar l'altre dia, cobrir Serveis Públics amb voluntariat. I ho diu a consciència, quan afirma: "todos los ciudadanos deben hacer algo por la sociedad".
Intentaré agafar-m'ho com si ho hagués dit l'Andreu Buenafuente a un dels seus monòlegs.
Em vénen al cap moltes idees per tal de fer realitat la proposta de la senyora de Aznar.  
Podríem utilitzar voluntaris als quiròfans. Qui no ha jugat mai a metges quan era petit. Quantes hores jugant a l'Operación, llevant i posant ossos, cors i demés. Ja sé que em direu que vosaltres jugàveu a metges d'una altra manera, però cadascú té la infància que té. Tan és, algú vol fer de cirugià?
També podríem utilitzar voluntaris als judicis per corrupció. El senyor Paco Camps possiblement no se n'hauria sortit. Aquest jurat popular que l'ha jutjat fa una mica de pudor, que a més de declarar la seva innocència l'ha nomenat Fallera major 2012. Segur que no faltarien voluntaris.
Podríem utilitzar voluntaris per fer de controladors aeris. Si em permeteu un humil consell, jo per aquesta tasca utilitzaria voluntaris amb experiència amb videojocs. Faci'm cas madame Ana, aquests serien els millors. 
Igualment, podríem utilitzar voluntaris per substituir-la a vostè.  Ah, que per això, un s'ha de presentar a les eleccions i les ha de guanyar. Que no seria molt democràtic. Ah, perdoni vostè. 
Seria igual de democràtic que crear lleis que són injustes amb les persones que no han parit aquesta merda de Crisi/Robatori/Estafa, però que vostès estan obligant a pagar. Estam d'acord? Li sona això de les retallades?
Bé, senyora Botella de Aznar, la Democràcia és molt més que una paraula, que els de la seva Colla pronuncien molt però que practiquen poc.
El voluntariat és una cosa molt seriosa que neix de la Solidaritat amb l'altre. El voluntariat mai pot cobrir llocs de feina perquè això implica rebentar i prostituir l'essència de la Solidaritat. Això que mai entendreu vós. Vós sou més de la Beneficència, oi?
Au idò, Beneïda sou vós entre totes les dones, amén. Tothom a fer voluntariat amb la Botella. Que cadascú en dugui una.

"El poder real és econòmic, per tant no té sentit parlar de Democràcia". Autor: José Saramago.





16 comentaris:

  1. La frase de saramago ho diu tot. La frase de la Botella ho diu tot... d'ella. I això que segurament no havia begut! En fi...

    ResponElimina
  2. Quan deim un frase ens feim responsables de les paraules. Tots dos sabem el que diuen.
    Salut company Òscar.

    ResponElimina
  3. molt bo!!!!!!!! jo m'ofereixo voluntària per operar-la del cap a ella... de petita havia disseccionat alguna sargantana... segur que me`n surto!!!!!!

    ResponElimina
  4. Caram, amb el teu passat disseccionador. Ha,ha.
    Quedes inscrita al voluntariat.
    Salut!!!

    ResponElimina
  5. Parece que Ana ha salido de la botella para iluminar al resto de mortales cual genio de cuento infantil...ufff que miedito

    ResponElimina
  6. Luciano: alerta que si et mira a la cara et converteix en voluntari, a la seva total disposició. Ha,ha. T'imagines? aaaaaaaahhh!!!

    ResponElimina
  7. "Tothom a fer voluntariat amb la Botella. Que cadascú en dugui una."

    Amén, Xisco.

    La política viu d'idees de bombero-torero que fan aplaudir a uns i plorar als altres, però que ens desacrediten a tots com a Societat.

    Un gran post. Escrius poc, però excel·lent.

    ResponElimina
  8. Moltes gràcies pel teu comentari estimat Pedro.
    Tu ho has dit bé: idees de bombero/torero però que vénen carregades de pólvora.
    Darrerament escric poc, tenc el cervell bullit.
    Salut.

    ResponElimina
  9. Com està el món!!!. Hi ha alguna cosa que funcioni?. Llàstima haver de parlar d’això ... Demanes idees de voluntariat?... He estat pensant que podia aportar jo com a voluntària. M’ha costat però finalment m’ofereixo de portera voluntària del barça. Crec que allà podré posar en pràctica les meves grans capacitats de xafardera i ajudaré molt a la tasca d’un gran equip que va segon i que amb la meva contribució arribarà molt lluny (del primer lloc, es clar).

    ResponElimina
  10. Veig que segueixes en forma Conxi. També podries fer de voluntària al teu equip del cor Real Madrid. Però encara no sé de què. Com a entrenadora millor que no, que el Mou és únic. Ha,ha,ha. Ja m'ho pensaré.
    Salut Conxi!!

    ResponElimina
  11. Amem, jo he estat original amb la contestació, tu no (pensa un poquet jajaja)... al meu club hi aniré cobrant, que es com allà es fan les coses. Nosaltres no som tant ni del voluntariat ni de la cantera, això és més del Barça i per això el meu oferiment anava per aquest club. És que mai em deixaràs demostrar la meva bondat. Jajaja. Per cert la cançó que has posat en recorda molt a tu. Jajaja

    ResponElimina
  12. Idò, Conxi. Ja pensaré un lloc de voluntariat que sigui del nivell de la teva bona fe. Ha,ha.
    La cançó és un gran "hit-parade".
    Salut!!!

    ResponElimina
  13. Ai Xisco, m'aixeco i em trec el barret. De veritat, tan de bo la senyora Botella pogués llegir això que escrius, a veure si començava a entendre per on van les coses!! L'has clavat!

    Ah, i jo prefereixo infinitament un monòleg del Buenafuente que un discurs de la Botella... Si us plau, no hi ha punt de comparació!! jaja

    Un petonet!! :)

    ResponElimina
  14. Gràcies pel teu comentari Anna. Estic content que t'hagi agradat. Faig el que puc. Intent posar paraules als meus pensaments.
    Totalment d'acord amb el que dius del Buenafuente. Ell generalment està inspirat, la Botella avorreix als morts!!!
    Salut.
    Una besada.

    ResponElimina
  15. I per a eixir de la crisi, ens faran treballar de franc. O pagant, per allò d'eixugar el dèficit.

    ResponElimina
  16. Benvingut Josep. Moltes gràcies per la visita i el comentari.
    La qüestió és que de moment només hem pagat la factura els de sempres.
    Salut!!!!

    ResponElimina