4-3-3

EL 4-3-3 ÉS UNA MANERA MOLT PARTICULAR D'ENTENDRE LA VIDA. UNA FILOSOFIA MILENÀRIA PRACTICADA PER FILÒSOFS D'AQUESTS I D'ALTRES TEMPS, UNA MANERA DIFERENT DE VEURE EL MÓN.
EL 4-3-3 ENS HA ENSENYAT QUE PER SOBRE DE L'INDIVIDUALISME HI HA L'EQUIP, EL GRUP, LA COL·LABORACIÓ, EL TREBALL PER ACONSEGUIR OBJECTIUS COMUNS, LA LLUITA PER CRÉIXER AMB L'ESFORÇ, I SOBRETOT, EL COMPROMÍS PER GAUDIR DE LA MÀGIA DE LA VIDA.
EL 4-3-3 NO DEIXA DE SER, TAMBÉ, UN SÍMIL FUTBOLÍSTIC.

dijous, 9 de juny de 2011

RECEPTES PER APRIMAR-SE

''Pare, no els perdonis, saben el que es fan'' (Valdimir Jankélévitch, filòsof francès).


Ja hi tornam a ser. Els principals xefs del famós restaurant Economia Global (dirigit per les grans cadenes gastronòmiques FMI, Banc Mundial, Comissió Europea, entre molts d'altres accionistes) tenen per costum, de tant en tant, oferir les seves receptes a la resta del món. Ai les costums, com són!!
Quan dic oferir, no faig referència als significats que té la paraula al diccionari:
 • [ p p ofert -a o oferit -ida ] 
 • 1 tr Posar alguna cosa a la disposició d'algú.
 • 2 pron Mostrar-se disposat a fer tal o tal cosa per altri o segons el voler d'altri.
 • 3 tr Oferir sacrificis, dons, etc., a una divinitat per propiciar-se-la, aplacar-la, regraciar-la.
 • 4 tr fig Presentar, mostrar. 


El que passa és que moltes vegades es tracta d'un oferiment que obliga i no ens deixa massa marge, ni tan sols per informar, que avui tenim mal de panxa i només podem menjar arròs bullit i res pus.
La darrera recepta oferida a l'Estat espanyol per la Comissió europea, té, entre d'altres ingredients (tots igual de perillosos per a la nostra salut), l'augment dels impostos energètics (els que pagam nosaltres, no els que paguen les empreses del sector). La recepta en qüestió és un suflé especial de la casa, ideal per ajudar a sortir de la famosa ''crisi econòmica''.
Per altra banda, és interessant tenir en compte un dada sense importància: els beneficis del darrer any de les empreses energètiques.
Endesa (4.129 milions d'euros, un 20% més), Iberdrola (2.870 milions d'euros, un 1'6% més), Gas Natural Fenosa (1.201 milions d'euros, un 0'5% més), Repsol (4.693 milions d'euros, 201% més). Una festa!!!! 
Si voleu fer la feinada de passar els milions d'euros a milions de pessetes la podeu fer, jo pas.
Amb tot això, tenc una pregunta que em volta pel cap i no em deixa menjar tranquil. La pregunta del dia és: si ens menjam el suflé de la Comissió europea, no ens aprimarem massa nosaltres i engreixaran molt més uns altres? 
Ai la cuina moderna, quines coses que té. Sempre preocupada per la nostra dieta. No trobau?

5 comentaris:

 1. Acertadisima reflexión nen...para adelgazar y quedarse en los huesos!!!

  ResponElimina
 2. Por cierto nen, hazte seguidor de blog!!!! no me figuraaas

  ResponElimina
 3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 4. Hello som nou al teu blog i me pareix Molt interessant jjajajajjaaj puta friki

  ResponElimina